De kortharige kat

 

Ook de kortharige kat is welkom in mijn kattentrimsalon.

Misschien denkt u, de kortharige kat, die hoeft toch helemaal niet getrimd te worden?

Net als de halflangharige en langharige kat, verwisselt de kortharige kat iedere 3 maanden van vacht. In deze “Rui-periode” verliest de kat veel haar en kan ze ook veel last van haarballen hebben.
Dit is vervelend voor de kat, maar ook voor u omdat er veel haren in huis liggen en uw kleren er mee onder zitten.

Als u uw kortharige kat naar mijn trimsalon brengt, kan ik hem of haar door de rui helpen waar door de kat minder zal verharen en weer een mooie glanzende vacht heeft.


Sommige kortharige katten hebben last van klitten of vervilting van de vacht. Soms zijn klitten bij de kortharige kat nog uit te kammen maar als de klitten tot op de huid zitten, is de enige manier om er van af te komen, scheren. Dit ziet er vaak niet erg mooi uit, maar ik probeer het op een zo netjes mogelijke manier te doen.

Na de behandeling is het mogelijk om uw kat te laten wassen. Als de kat stress ervaart op tafel dan is dit niet verstandig om te laten doen. Indien de kat veel vlooien of vervilting had is het vaak wel fijn voor de huid om even te wassen met een verzachtende shampoo. Uiteraard wordt de kat daarna helemaal droog geföhnd en nageborsteld.

 

Wist u dat de kortharige kat het minst vaak last heeft van klitten of viltvorming maar het meest verhaart?

Vjutah, Brits korthaar

Sjonnie, Europees korthaar

Tekstvak: Bergamotte 1, 6846 HP Arnhem Tel: 06 206 11 626  e-mail: info@kattentrimsalonpurrrfect.nl