Konijnen en Cavia’s

 

Ook konijnen en cavia’s zijn welkom in mijn trimsalon.

 

Konijnen

Zowel kortharige als langharige konijnen kunnen worden getrimd. Langharige konijnen raken vaak snel in de klit omdat zij meestal gehuisvest worden op zaagsel en stroo. Als het konijn veel wol heeft dan draaien de haren in elkaar en samen met stukjes bodembedekking ontstaan er klitten.

Het is aan te raden om een langharig konijn dagelijks helemaal uit te kammen.

 

Door het verwijderen van de dode wol, met een speciale “pluk-techniek” ontstaan er minder snel klitten en is het onderhoud voor de eigenaar ook een stuk minder intensief. Het is meestal voldoende om een konijn 2 tot 4 keer per jaar te laten plukken.

 

Soms zit een konijn zo erg in de klit of is de vacht grotendeels vervilt. In dit geval zal het konijn geschoren moeten worden. Het scheren van een konijn is een stuk moeilijker dan bij de kat omdat de angora-wol zó dik is, dat je er vaak meerdere keren over heen moet scheren. Met een speciale angora wol geschikte scheerkop wordt het konijn geschoren.

 

Ook kortharige konijnen verharen soms veel door het wisselen van de winter naar de zomer vacht en anders om. Ook bij het kortharige konijn verwijder ik het grootste deel van de onderwol waar door het konijn sneller door de rui heen is en minder verhaart.

 

 

Cavia’s

Langharige cavia’s zijn ook welkom in mijn trimsalon. Bij cavia’s heb je een ruwharige en een gladharige variant. De ruwharige cavia’s krijgen vaak jeuk als ze veel losse haren in de vacht hebben. Daarom worden deze cavia’s met een speciale “pluk-techniek” geplukt. Alle dode haren worden er uit gehaald en de cavia is weer kort en zal minder last hebben van jeuk.

Gladharige cavia’s hebben hier vaak wat minder last van maar raken sneller in de klit dan de ruwharige cavia’s. Deze cavia’s hebben vaak erg lange haren en deze kunnen worden geknipt.

 

 

Tekstvak: Bergamotte 1, 6846 HP Arnhem Tel: 06 206 11 626  e-mail: info@kattentrimsalonpurrrfect.nl

Zwabber, Teddy Widder konijn, voor de behandeling:

 

 

 

Na het scheren:

Ruwharige cavia Spike voor en na het plukken: