Konijnen en Cavia’s

Ook konijnen en cavia’s zijn welkom in mijn trimsalon.

Konijnen

Zowel kortharige als langharige konijnen kunnen worden getrimd. Langharige konijnen raken vaak snel in de klit omdat zij meestal gehuisvest worden op zaagsel en stroo. Als het konijn veel wol heeft dan draaien de haren in elkaar en samen met stukjes bodembedekking ontstaan er klitten.

Het is aan te raden om een langharig konijn dagelijks helemaal uit te kammen.

Door het verwijderen van de dode wol en bijknippen van de vacht, ontstaan er minder snel klitten en is het onderhoud voor de eigenaar ook een stuk minder intensief. Het is vaak nodig om een konijn iedere 8 tot 12 weken te laten behandelen.

Soms zit een konijn zo erg in de klit of is de vacht grotendeels vervilt. In dit geval zal het konijn geschoren moeten worden. Het scheren van een konijn is een stuk moeilijker dan bij de kat omdat de wol zó dik is, dat je er vaak meerdere keren over heen moet scheren. Met een speciale voor wol geschikte scheerkop wordt het konijn geschoren.

Ook kortharige konijnen verharen soms veel door het wisselen van de winter naar de zomer vacht en anders om. Ik help dan het konijn sneller de rui heen waardoor hij er weer netjes uit ziet.

Cavia’s

Langharige cavia’s zijn ook welkom in mijn trimsalon. Bij cavia’s heb je een ruwharige en een gladharige variant. De ruwharige cavia’s krijgen vaak jeuk als ze veel losse haren in de vacht hebben. Daarom worden deze cavia’s met een speciale “pluk-techniek” geplukt. Alle dode haren worden er uit gehaald en de cavia is weer kort en zal minder last hebben van jeuk.

Gladharige cavia’s hebben hier vaak wat minder last van maar raken sneller in de klit dan de ruwharige cavia’s. Deze cavia’s hebben vaak erg lange haren en deze kunnen worden geknipt.

ruwharige cavia na de behandeling
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close